Bij dansschool Dan’s Entertainment geven we lessen in de volgende dansstijlen:

STREETDANCE

Bij deze stijl maak je gebruik van passen die je op hele tellen kan uitvoeren. Door de bewegingen groot en krachtig te maken, kan je er veel energie in stoppen. Hierdoor zijn de dansroutines goed te volgen.

HIPHOP

Bij deze stijl maak je gebruik van passen die je op hele, halve en kwart tellen kan uitvoeren. De stijl varieert van kleine tot grote bewegingen met verschillende ritmes en verschil in dynamiek. Door een bepaald gevoel in de dans te stoppen, vertel je een verhaal terwijl je danst.

HIPHOP LYRICAL

Bij deze stijl pak je de tekst uit een nummer en kan je de tekst letterlijk uitbeelden. Letterlijk uitbeelden is geen verplichting, want elke beweging is mogelijk. Daarnaast kan je een beat pakken om de dans nog completer te maken. Hierbij gebruik je je hele lichaam tot in de kleinste details. Van snelle tot langzame bewegingen. Emotie speelt een grote rol bij Hiphop Lyrical. Het is wat de tekst jou verteld. Dus ook uitstraling is belangrijk.

POPPING

Bij deze stijl is het belangrijk om je hele lichaam onder controle te hebben. Je moet namelijk al je spieren in je lichaam aanspannen en ontspannen om de juiste bewegingen te kunnen maken. Het is alsof je een robot bent die danst op muziek. Uitstraling komt hier heel erg veel naar voren.

LOCKING

Bij deze stijl maak je veel draaibewegingen met je handen en armen, daarnaast moet je ze ook vast kunnen zetten. Hier kan je de gekste en leukste uitstralingen doen die je maar kan bedenken.

TUTTING

Bij deze stijl gebruik je grotendeels je vingers, handen en armen. Kleine en grote bewegingen komen hier in voor. Het is van belang dat je weet wat 90 graden is, want dit beeld je constant uit met je vingers, handen en armen. Veel mensen vinden het moeilijk om hier een bepaalde uitstraling bij te hebben, daarom leren wij jou de juiste uitstraling aan.

HIPHOP FEMALE

Bij deze stijl worden de vrouwelijke bewegingen in hiphop centraal gezet.

HOUSE

Bij House hebben wij twee verschillende variaties. Hard house en groove house.

Hard house doen wij letterlijk op house muziek. Het is belangrijk dat je een goede conditie hebt en snel in je bewegingen bent. Armen gebruik je vrij weinig, maar je benen constant. House muziek klinkt hard in de oren, maar om naar housedance te kijken is super!

Groove house is echter de house zoals men het kent. Bij groove house gebruiken wij ons hele lichaam. Het muziek is ook een stuk rustiger dan hard house. In groove house zitten veel flexibele, maar ook relaxte bewegingen. Groove house wordt over het algemeen moeilijker ervaren dan hard house. Flexibele bewegingen zit het vol mee, maar over het algemeen zijn het wel relaxte bewegingen, maar ook vooral om te zien. Het is wel een stuk moeilijker dan hard house.

BREAKDANCE

Bij deze stijl is ruimte van groot belang. Je danst en draait veel op de grond. Powermoves, freeze, top and down rock, alles word je aangeleerd.

MULTI STYLE

Als er Multi Style staat bij een les weet je niet welke stijl je in de les krijgt. Het is in ieder geval één van de stijlen die wij als dansschool hebben.