Skip to main content

Bij dansschool DAN’S entertainment bieden wij in totaal 18 dansstijlen aan verdeeld in 3 categorieën!

DAN’S REGULAR, DAN’S CLASSIC & DAN’S EXTRA

Zit er iets tussen voor jou?:

DAN’S REGULAR

STREETDANCE Emmen

Bij deze stijl maak je gebruik van passen die je op hele tellen kan uitvoeren. Door de bewegingen groot en krachtig te maken, kan je er veel energie in stoppen. Hierdoor zijn de dansroutines goed te volgen.

HIPHOP Emmen

Bij deze stijl maak je gebruik van passen die je op hele, halve en kwart tellen kan uitvoeren. De stijl varieert van kleine tot grote bewegingen met verschillende ritmes en verschil in dynamiek. Ook dans je lager aan de grond, wat betekent dat je meer door je knieën bent zodat je bewegingen makkelijker en sneller achter elkaar kan maken. Een voorbeeld hiervan is de Bounce, wil jij deze danspas leren? Kom dan naar onze lessen.

HIPHOP LYRIC

Bij deze stijl pak je de tekst uit een nummer en kan je de tekst letterlijk uitbeelden. Letterlijk uitbeelden is geen verplichting, want elke beweging is mogelijk. Daarnaast kan je een beat pakken om de dans nog completer te maken, dit noemen wij ook wel accenten. Hierbij gebruik je je hele lichaam tot in de kleinste details: van snelle tot langzame bewegingen. Emotie speelt een grote rol bij Hiphop Lyric. Het is wat de tekst jou verteld dus ook uitstraling is belangrijk. Door een bepaald gevoel in de dans te stoppen, vertel je een verhaal terwijl je danst.

HIPHOP FEMALE

Hiphop Female spreekt vrijwel voor zich. Bij deze stijl worden de vrouwelijke bewegingen in hiphop centraal gezet. Zelfverzekerdheid is iets wat jij zeker mee krijgt in de lessen en ook word je aangespoord om uit je comfort-zone te komen.

AFRO

Onder de stijl afro verstaan we de dansstijlen die oorspronkelijk uit Afrika komen. Bij ons in de dansschool worden de stijlen Afro House, Afro Fusion, Coupe Decale en Kuduro aangeboden. Belangrijk bij deze stijl is het dansen op gevoel en het laag bij de grond blijven. Je kan het leren in choreovorm maar ook kun je officiële passen leren en die gebruiken in een freestyle. Vaak wordt het publiek in een performance betrokken en dagen de dansers elkaar uit om steeds specialere dingen te dansen. Heupen, benen en de flow van je lichaam ga je zeker gebruiken in deze lessen.

DANCEHALL

Dancehall is een stijl die van origine gedanst wordt tijdens feesten en of speciale gelegenheden. Oorspronkelijk komt het uit Jamaica en vaak wordt het gecombineerd met de muziekstijl Reggae. In de muziek herken je snellere ritmes en vaak wordt er Jamaicaans engels in gesproken. Je gebruikt bij deze stijl eigenlijk je hele lichaam waarbij heupen en borstkas het belangrijkste zijn. Genieten is ook iets wat bij deze stijl zeker niet mag ontbreken.

HOUSE

Bij House hebben wij twee verschillende variaties. Hard house en groove house.

Hard house doen wij letterlijk op house muziek. Het is belangrijk dat je een goede conditie hebt en snel in je bewegingen bent. Armen en benen gebruik je constant. House muziek klinkt hard in de oren, maar om naar housedance te kijken is super!

Bij groove house gebruiken wij ons hele lichaam. De muziek is een stuk rustiger dan hard house. In groove house zitten veel flexibele, groove en relaxte bewegingen. Groove house wordt over het algemeen moeilijker ervaren dan hard house.

BREAKDANCE Emmen

Breakdance is wat mensen zich eigenlijk snel voorstellen bij dans en wat ook vaak in dansfilms wordt laten zien. Tricks, flips en footwork. Bij deze stijl is ruimte van groot belang. Je danst en draait veel op de grond. Hierbij leer je verschillende breakdance passen die je kunt toepassen in een freestyle maar ook kun je bij ons terecht voor breakdance choreo’s. Bij breakdance moet je zeker het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ niet vergeten.

DAN’S CLASSIC

MODERN

Deze stijl is een stijl waarbij er geen vaststaand bewegingspatroon is. Modern bestaat ook uit verschillende dansstijlen en ook techniek is hierbij belangrijk. Hierbij is ballet de basis. In de lessen wordt bij ons gefocust op wat je bij bepaalde muziek voelt en het overbrengen van jou gevoel op andere mensen. Het lichaam is in dit geval dus echt een expressiemiddel en je leert hoe je je met bewegingen kan uitdrukken.

CONTEMPORARY

Deze stijl wordt ook wel ‘ALL OVER THE PLACE’ genoemd. Dit vooral omdat je bij contemporary veel gebruik maakt van de ruimte. Staan, liggen, zitten, rollen, kruipen, draaien, springen, alles wordt gedaan en het liefst zo snel mogelijk achter elkaar. Contemporary ligt qua stijl dicht bij modern.

DAN’S EXTRA

EXPERIMENTAL

Wij als dansschool bieden experimental lessen aan. Hou jij van een uitdaging en lijkt het jou wat om verrast te worden met wat voor stijl jij dat lesuur gaat dansen? Dan is dit DE les voor jou. Elke week krijg je een andere stijl van een andere docent. De stijl die hier wordt gegeven is een van de stijlen die wij aanbieden binnen de dansschool.

G-GROEP

DAN’S entertainment bied ook een les aan voor geestelijk gehandicapten. In deze les gaat het echt om de FUN en worden er verschillende dansen aangeleerd op pop-muziek.